2011. október 1., szombat

Csomagtér zárnyelv csere

Kihevervén a múltkori frászt, egy laza kis szerelésbe kezdtem. Kicseréltem a csomagtér zárnyelvét. Ez akkor válik esedékessé, amikor valami zörgő, kotyogó hangot hallunk hátulról rázkódásra, vagyis menet közben. Elég idegesítő tud lenni ez a hang! Általában mindenki elkezdi szerelővel nézetni a futóművet, de nem találnak semmit. Meg kell próbálni megrángatni a csomagtér ajtót. Ha mozog, akkor megvan a ludas. Segíthet ilyenkor a zárnyelv beszalagozása, de az hamar kikopik. A Cromaxnál kapható zárnyelv háromezer-hétszázért. Amikor megérkezett, egyből szembetűnt a különbség:
Igen, a Ford jel fejtetőn áll az újon! Ja és a régiről hiányzik a műanyag bevonat. Ezért a zörgés. Aztán lehet, hogy be lehet állítani, de mivel nincs postaköltség inkább rendeltem újat. A csere maga 3 perc. Viszont a műanyag védőt le kell szedni előbb! Ezt mindenkire ráhagyom. Nálam sok időt vett el, mert nehéz a kis műanyag pöcköket kiszedni. Visszatétel előtt érdemes mindegyiket a maga helyére bepattintani a műanyagra, máshogyan nem is lehet megoldani. Elég brutál megoldás, mert alakkal zár és törik, nem férni hozzájuk. Miután vagy húsz percet szenvedtem velük, észrevettem, hogy típusidegen megoldásról van szó! 

Ho-hó! Hát tessék, ezért tartott ez ennyi ideig!! A Citroen betette a lábát a germán összeszerelősorba. Persze aztán majd következik a motor, estb...

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    2008-as C-Maxom van. Áprilistól szeptemberig kotyogó, klattyogó hangot hallok a csomagtartó felől. Arra gondoltam, a zárral lehet valami, mert teljesen üres csomagtartó mellett is produkálja a hangot. A szervizben azt mondták, stabil az ajtó.
    Mentem pár métert nyitott 5. ajtóval és akkor is lehetett hallani. Mi lehet a hiba?

    VálaszTörlés
  2. Nekem a hátsó stabilizátor kitámasztók voltak kikopva. Akkor is adnak hangot, ha éppen nem várnád. Elég idegesítő kopogás. Talán van is leírásom róla valahol.

    VálaszTörlés