2017. május 31., szerda

Váltóolaj csere (247.000 km)


A váltóban az olaj könyv szerint élettartamig tart. Az, hogy mi az élettartama egy autónak, nincs lefektetve. Keleten hosszabb, nyugaton rövidebb ugye. A csere meg különben is csak 10 perc. Hajrá:)
Az olaj Ford 75W90, ebből kicsit több, mint 2 Liter kell az MTX75 -ös váltóba. A feltöltő csavar a váltóház elején található, vízszintes pozícióban és 8-as hatlap torx nyitja. Lazítsuk fel. A leeresztő csavar ugyan ilyen, csak jobban eldugták. A váltóház hátulján egy mélyedésben van, a tartóbak előtt, a házra 90 fokkal elfordítva. Akna jó dolog, de nélküle is meg lehet találni, én rámpára állítottam a gépet. 
A leeresztő kicsavarása után erőteljesen ömlik az olaj! Nagy átmérőjű tölcsér, vagy tál kell alá! A csavart csavarjuk vissza:) 
A feltöltéshez kell valamilyen átlátszó cső, egy méter elég, valahogy így: A szintet egyenesen álló autónál a már éppen nem kicsorgó olaj adja. 

A leengedett olaj sötétebb, de még sűrű és hasonló illatú volt, mint a frissen betöltött. De talán nem ártottunk a cserével.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése